innovatie (2 gevonden)

Dutch basisinnovatie

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

groei en conjunctuur - Uitvinding van nieuwe materialen, ontdekking van nieuwe technieken, die als basis dienen voor verdere toepassingen in specifieke producten.
Zo leidt de uitvinding van de chip pas veel later tot allerlei nieuwe toepassingen die ook voor het grote publiek beschikbaar komen. Volgens de econoom Schumpeter leidden basisinnovaties tot een fundamentle groei, en daardoor tot een lange conjuncturele golfbeweging.
Deel deze pagina met:      
Dutch innovatie

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

groei en conjunctuur - De ontwikkeling en succesvolle invoering van nieuwe of verbeterde goederen en diensten (productinnovatie), productie- of distributieprocessen (procesinnovatie). Het succesvol toepassen van nieuwe technische vondsten wordt gezien als een van de drijvende krachten achter de productiegroei. Onderscheiden worden basisinnovaties, verbeteringsinnovaties en schijninnovaties. Bij de eerste valt te denken aan de stoommachine, de auto, het vliegtuig, kunstharsen, radio, tv, transistor en chip. Een verbeteringsinnovatie is bijv. de stuurbekrachtiging in een auto. Schijninnovaties worden aangetroffen in de mode. (Schöndorff c.s.). - Zie ook: onderdeel lange golfbeweging
Deel deze pagina met: