annuïteit (2 gevonden)

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

financiële zaken - Vast bedrag dat aan de aflossing van een schuld, inclusief rente, betaald moet worden. Aan het eind van de looptijd heeft men zowel de schuld als de rente betaald en is er geen restschuld meer.
De eerste betalingstermijnen gaan voor een groot deel op aan rente, omdat de schuld nog hoog is.Na verloop van tijd neemt de schuld af, en gaan de rente betalingen omlaag, maar de aflossingen stijgen. Het totale maandelijkse (of jaarlijkse) te betalen bedrag blijft gelijk.

Deel deze pagina met:      
Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

pand en hypotheek - Hypotheekvorm waarbij gedurende de gehele looptijd elke maand een vast bedrag betaald wordt. In dit bedrag zit een deel rente en een deel aflossing. Aan het einde van de looptijd resteert daarom geen restschuld meer.
Aflossing en rente worden zo berekend, dat de gehele looptijd (bij gelijkblijvende rente) hetzelfde bruto maandbedrag wordt betaalt. De eerste jaren bestaat dit bedrag vooral uit rente, en de laatste jaren hoofdzakelijk uit aflossing. Echter: wanneer de hypotheekrente aftrek wordt meegenomen, valt de berekening anders uit. De netto maandlast worden dan steeds hoger, aangezien men steeds minder rente van het inkomen mag aftrekken.
Als het inkomen in de toekomst gaat stijgen, kan een annuïteitenhypotheek interessant zijn.

Deel deze pagina met:      
23-05-2019 - Economisch Woordenboek Live!

Op 23 mei 2019 zijn zowel de nieuwe versie van het Belgische juridisch woordenboek als het Economisch woordenboek live gegaan. Het online juridisch woordenboek van het Amo Institute of Sciences is het grootste en meest geraadpleegde juridisch woordenboek van Nederland en België. Het Nederlands juridisch woordenboek heeft meer dan 9.000 geverifieerde termen.

12-05-2019 - Moederdag 2019: Moeder maakt geen bastaard

Vandaag is het Moederdag en "moeder maakt geen bastaard". Het is een oud Germaans/ oud-vaderlands rechtsbeginsel dat bepaalt dat tussen de moeder en het uit haar geboren kind automatisch burgerlijke betrekkingen bestaan. Tot 1811 hoefde een onwettig kind niet door de moeder erkend te worden om van haar te kunnen erven. De oude Franse wet die hier begin 19e eeuw werd ingevoerd, de zgn. Code Napoléon, bracht daar verandering in; de moeder moest haar onwettig kind erkennen opdat het van haar zou kunnen erven. En dat werd later bepaald in art. 335 Burgerlijk Wetboek van 1838 : "Door het erkennen van een natuurlijk kind worden burgerlijke betrekkingen geboren tusschen dat kind en zijnen vader of moeder". Op 1 september 1948 werd die regel afgeschaft waardoor tussen de moeder en haar kind automatisch burgerlijke betrekkingen bestaan.

01-04-2019 - Juridisch Woordenboek Live!

Op 1 april 2019 is de nieuwe versie van het Nederlands juridisch woordenboek live gegaan. Het online juridisch woordenboek van het Amo Institute of Sciences is het grootste en meest geraadpleegde juridisch woordenboek van Nederland en België. Het woordenboek heeft meer dan 9.000 geverifieerde termen.

13-03-2019 - Juridischwoordenboek.nl in een nieuw jasje met verbeterde content

De Amo Institute Foundation heeft het bekende Juridischwoordenboek.nl van Lycaeus overgenomen. Lycaeus blijft o.a.s. als content provider betrokken bij de Amo Institute. In haar jaarplan voorziet de Amo Institute de livegang van een geüpdate versie van juridischwoordenboek.nl, dat met bijdragen van vele studenten en professionele juristen is ontwikkeld sinds 2002. Het vooruitzicht is dat de livegang in maart 2019 zal plaatsvinden.

05-03-2019 - Prof. dr. Anthonius Guilielmus Amo, Filosoof (ca. 1703 - ca. 1759)

Prof. Amo werd in Ghana geboren en belandde als tiener in Duitsland. Hij studeerde rechten en schreef het proefschrift "De iure Maurorum in Europa" (De rechten van zwarten in Europa). Daarnaast behaalde hij zijn doctoraat in de wijsbegeerte. Prof. Amo was de eerste zwarte hoogleraar in Europa. Naast rechten en filosofie was hij ook onderlegd in fysiologie, politiek, geschiedenis en astronomie. Hij sprak meerdere talen, waaronder Nederlands, Engels, Duits en Engels. Op zijn 44ste keerde Prof. Amo terug naar Ghana. Het Amo Institute of Sciences dankt haar naam aan hem.

15-01-2019 - Student? Meld je aan als Researcher!

Volg je een wetenschappelijke opleiding, ben je geïnteresseerd in Recht, Economie, Bedrijfskunde, Politieke studies, Geschiedenis, Psychologie en/of andere sociale wetenschappen of geesteswetenschappen, en wil je je kennis vergroten? Heb je gevoel voor taal? En krijg je voldoening uit onderzoek? Dan zijn wij op zoek naar jou! Klik hier voor meer info.


Page generated in 0.0054 seconds.