annuïteit (2 gevonden)

Dutch annuïteit French annuity

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

financiële zaken - Vast bedrag dat aan de aflossing van een schuld, inclusief rente, betaald moet worden. Aan het eind van de looptijd heeft men zowel de schuld als de rente betaald en is er geen restschuld meer.
De eerste betalingstermijnen gaan voor een groot deel op aan rente, omdat de schuld nog hoog is.Na verloop van tijd neemt de schuld af, en gaan de rente betalingen omlaag, maar de aflossingen stijgen. Het totale maandelijkse (of jaarlijkse) te betalen bedrag blijft gelijk.
Deel deze pagina met:      
Dutch annuïteitenhypotheek French annuity mortgage

Hier komen binnenkort vertalingen van deze zoekterm...

pand en hypotheek - Hypotheekvorm waarbij gedurende de gehele looptijd elke maand een vast bedrag betaald wordt. In dit bedrag zit een deel rente en een deel aflossing. Aan het einde van de looptijd resteert daarom geen restschuld meer.
Aflossing en rente worden zo berekend, dat de gehele looptijd (bij gelijkblijvende rente) hetzelfde bruto maandbedrag wordt betaalt. De eerste jaren bestaat dit bedrag vooral uit rente, en de laatste jaren hoofdzakelijk uit aflossing. Echter: wanneer de hypotheekrente aftrek wordt meegenomen, valt de berekening anders uit. De netto maandlast worden dan steeds hoger, aangezien men steeds minder rente van het inkomen mag aftrekken.
Als het inkomen in de toekomst gaat stijgen, kan een annuïteitenhypotheek interessant zijn.
Deel deze pagina met: